door Vivian Barty-Taylor

De Haagse Maandvergadering heeft Extinction Rebellion al meerdere jaren gesteund door ons pand aan hun kosteloos te laten gebruiken voor hun vergaderingen in Den Haag. Sommige van onze leden zijn ook verder betrokken bij hun en doen mee met hun acties. De uitgangspunten van XR van zorg voor onze planeet gecombineerd met direct, geweldloze actie komen direct overeen met onze Quaker getuigenissen.

Ook in Delft is XR bezig, en heeft een maandelijkse actie op de Markt in Delft. Tijdens de luchtalarm (1e maandag van de maand om 12 uur) gaan demonstranten op de grond liggen. Dit is een “non-arrestable” actie aangezien verkeer nog steeds om ons heen kan rijden.

Ik ging voor het eerst naar deze actie afgelopen maandag. Ik was zeer blij om daar ook Herman te treffen, en dacht hoe bijzonder het was dat van de ongeveer dertig demonstranten er twee uit de HMV kwamen.